Nieuw jaar…nieuwe blogs…

Vorig jaar was ik heel goed begonnen met het schrijven van blogs…ergens ging het toch mis.
Nou ja mis, ik kreeg het drukker dan ik had verwacht met fotoshoots. Daar hoor je mij zeker niet over klagen, maar daardoor schoot het er wel bij in om blogs te schrijven.
Toch wil ik dit jaar weer een nieuwe poging gaan wagen om wat blogs te gaan schrijven.
Ik weet niet of het maandelijks wordt, maar ik ga mijn best doen.

Afgelopen januari stond vooral in het tekenen van zwangerschapshoots en mooie nieuwe baby’s die ik voor mijn lens heb gehad. Heel toevallig allemaal meisjes. Een heerlijk begin om met allemaal kleine poppies het nieuwe jaar in te luiden. Ondertussen wacht ik nog op een paar hoogzwangere dames waarvan ik binnenkort de kleintjes mag fotograferen.

Onder tussen komen de aanvragen voor familiereportages en bedrijfsfotografie ook weer binnen. Vanaf 1 april ben ik weer op de zaterdagen beschikbaar voor o.a. de familiereportages.
De shoots zijn al wel weer te boeken, en het is aan te raden om niet tot het laatste moment te wachten, omdat ik vorig jaar snel vol zat tot aan mijn zomervakantie.
De reden dat ik vanaf 1 april weer op zaterdag ga werken, is omdat wij gaan verhuizen!
De komende 2 maand zal ik de zaterdagen vooral gebruiken om te klussen.
Bedrijfsfotografie, zwangerschapsfotografie en newborn fotografie is eigenlijk altijd door de weeks, dus dat gaat gewoon door.

Bij onze nieuwe woning, ook in Roden trouwens, komt straks ook een fotostudio. De studio hoop ik in het najaar te openen. Rond de zomer hopen wij te starten met de bouw van de studio. Een fotostudio is een grote wens van mij die uit komt!

Ik heb straks mijn eigen plekje waar ik newborn en zwangerschapsreportages kan maken.
Ook zal de studio geschikt zijn voor kleine gezinsreportages en kinderfotografie. Tegen die tijd zal ik daar meer over bekend maken. Ik heb er in ieder geval super veel zin in om straks daar aan de slag te kunnen!

Ik ben mijzelf momenteel aan het richten op een andere style van newbornfotografie.
Naast de standaard newbornfotografie ga ik ook lifestyle newbornreportages aanbieden.
Het verschil met newborn is dat je behalve geposeerde foto’s ook foto’s van de gezinssituatie maakt.

Wat ook een groot verschil is, is dat bij de standaard shoot de baby niet ouder moet zijn dan 3 weken en bij lifestyle kan dit tot 5 weken.

Het verschil tussen deze shoots is, hoe ouder de kindjes hoe meer ze gaan bewegen en dan wordt het een uitdaging om een baby in bepaalde posities te leggen of te wrappen in een doek. En is een standaard shoot niet een aanrader bij baby’s die ouder zijn dan 3 weken.

Op dit moment zijn de kosten nog het zelfde voor een standaard newborn reportage als voor de newbornlifestyle reportage.

Tot zover mijn blog!

Lieve groet,

Ilona